25 Σεπ Τι είδους ξύλο είναι το καλύτερο για θέρμανση στο σπίτι;
Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ό,τι έχουν στη διάθεσή τους, χωρίς να ανησυχούν για το σκληρό ξύλο έναντι του μαλακού ξύλου. Ωστόσο, για ένα τζάκι εσωτερικού χώρου ή ξυλόσομπα, θα πρέπει να αγοράσετε πυκνά καυσόξυλα όπως δρυς και σφένδαμο. Το μαλακότερο ξύλο, όπως η λεύκα, καίγεται πιο γρήγορα και δεν παράγει κάρβουνα μακράς διαρκείας.
Ο σφένδαμος και τα οπωροφόρα είναι εξαιρετικά για το μαγείρεμα με φωτιά, γιατί εμποτίζουν το φαγητό με μια ευχάριστη γεύση. Μείνετε μακριά από ρητινώδη ξύλα όπως πεύκο και έλατο για φωτιές εσωτερικών χώρων. Όταν καίγονται, δημιουργούν κρεόζωτο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά στην καμινάδα.
Άλλα ξύλα προς αποφυγή είναι τα επεξεργασμένα υπό πίεση, τα βαμμένα, τα λεκιασμένα και τα κατασκευασμένα ξύλα, όπως κόντρα πλακέ και μοριοσανίδες. Αυτά τα ξύλα μπορούν να απελευθερώσουν τοξικά αέρια.
Λυπούμαστε, η φόρμα σχολίων είναι κλειστή αυτήν τη στιγμή.